dimarts, 17 de setembre del 2019

01.- PRIMER DIA: NORMES, E-MAIL i TASCA-1

Portes molts anys fent informàtica i segur que ja domines molts aspectes.  D'entrada anem a fer una petita enquesta per veure el teu perfil informàtic. No t'amoïnis,  no és cap control, és tan sols per veure de quin punt partirem a les classes.




1.-  

  1. Heu de col·locar-vos sempre en el mateix lloc, que serà assignat pel vostre professor a l'inici del curs.
  2. En entrar a l'aula, heu de comunicar immediatament al professor qualsevol anomalia que es detecti a les màquines, al programari, o a l'àrea de treball: taula, cadira, terra... En cas de no fer-lo, si el professorat detecta qualsevol incidència passats els primers 5 minuts, serà responsabilitat de l'alumne.
  3. No es permet canviar teclats, ratolins, pantalles o la CPU de lloc. Si algun d’aquests dispositius no funciona, l’alumne avisarà al professor qui prendrà les mesures oportunes.
  4. Si en la següent classe, al entrar a l'aula s'observa qualsevol desperfecte, la responsabilitat recaurà sobre el grup que l'ha utilitzada amb anterioritat.
  5. En acabar la classe s'ha de tancar l'ordinador i la pantalla. L’aula ha de quedar amb les cadires, monitors, teclats i ratolins correctament endreçats.  
  6. No està permès el consum de begudes ni menjar ni xiclets.
  7. No es permet l’ús de programari que no s’estigui impartint a classe ni la utilització dels ordinadors per a assumptes personals.
  8. No es permet l'us de programari de jocs, xat, missatgeria instantània, descàrrega massiva de fitxers (P2P) o qualsevol altre aplicació que pugui reduir l'ample de banda del conjunt de tots els usuaris, o que pugui atemptar contra la seva seguretat i el correcte ús de la xarxa del centre.
  9. En cap cas l'escola es fa responsable dels fitxers que guardeu als ordinadors. En qualsevol moment, per tasques de manteniment, es poden esborrar totes o part de les dades dels ordinadors del centre. Feu còpies al núvol (la millor opció) o en un pendrive (alerta amb els virus)

2.-

L'adreça per comunicar-te amb mi, com a professor d'informàtica és la següent: noerivas.scd@gmail.com


Quan m'envieu un e-mail heu de tenir present:

  1.  Escriure bé la meva adreça
  2.  A l'assumpte escriure el vostre nom i el títol de la feina. Exemple: Noè Rivas Tasca 1
  3.  Al cos del missatge és on heu d'omplir la feina que se us demana.
  4.  Si afegiu un document adjunt comproveu abans d'enviar-lo.
  5.  L'e-mail és una feina escolar i per això s'ha d'escriure correctament, sense faltes d'ortografia ni comentaris innecessaris. Ex.: aprova'm, el teu millor alumne...

TASCA-1

1.1.    Mira aquesta presentació prezi dels SISTEMES INFORMÀTICS: https://prezi.com/rg07pts-v_hn/sistemes-informatics/?utm_campaign=share&utm_medium=copy


2.2. Envia'm un e-mail seguint les normes que acabo d'explicar. En ell hauràs de respondre les següents preguntes:

1.- Saps quina diferencia hi ha entre perifèric i programari?

2.- Digues 5 perifèrics i 3 elements de la unitat central.

3.-  Què és el sistema operatiu d'un ordinador. Anomena 3 sistemes operatius diferents.

4.-  Digues el nom de 5 aplicacions informàtiques i digues per a què serveix cada una d'elles.


Aquesta tasca s'ha d'enviar en acabar la classe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada