diumenge, 22 de març del 2020

TASCA 13: GRAVAR UN VÍDEO AMB EL MÒBIL


Aquesta tasca vol ser una tasca divertida i a la vegada que t’ajuda a passar una bona estona enviar a tothom un missatge positiu. M’explico:

1.- Has de crear un vídeo curt d’un o dos minuts com a màxim.

2.- El vídeo d’una forma divertida ha de ser com un anunci que porti com a missatge “Malgrat el confinament, no perdem el somriure”. Deixeu anar la vostra creativitat.



3.-  Consells per gravar amb un mòbil
  • Buscar sempre punts de suport: tant per a l’usuari com per a l’aparell. Com més estables estiguin tots dos, menys es notaran les vibracions i millor serà el resultat.
  • Usar sempre la màxima definició:  És preferible gravar al màxim de resolució i després, si es vol compartir el vídeo per la Xarxa o pujar-ho a un servidor, es pot
    baixar la resolució amb un editor de vídeo.
·       Evitar el zoom digital: el zoom digital no és gens recomanable perquè redueix molt la qualitat de la imatge. En el seu lloc, està l’avantatge que el mòbil pesa poc i sempre serà més fàcil apropar-se a l’objectiu pel nostre propi peu.
·       Usar plànols mitjans i curts: els plànols llargs funcionen malament amb la càmera del mòbil, però els curts i mitjans poden donar resultats excel·lents. És millor apropar-se i buscar enquadraments que optimitzin les capacitats del mòbil.
·       ·  Evitar l’àudio: els telèfons prenen àudio amb molt mala qualitat per un tema d’estalvi.  d’ample de banda, per la qual cosa deixar el canal d’àudio obert, o al
menys confiar en ell, no donarà bons resultats. És millor introduir el
àudio després ( pots fer-ho amb l’audacity)

4.- Edició:
·      Al vídeo hauries de posar els crèdits( autor, intèrpret de la música si en fas servir alguna, any en què s’ha fet )
·      El resultat ha de ser un arxiu Mp4 si el vols penjar, per exemple a Instagram o MOV si el vols penjar al Facebook o al twitter. 


ESPERO LES VOSTRES CREACIONS!!!